Ця майнд-карта складена за книгою Девіда Аллена «Як упорядкувати справи. Мистецтво продуктивності без стресу». Книга описує методологію управління потоком вашого особистого та професійного життя.

 

 

Методологія GTD® орієнтується на Розум, який в сьогоденну епоху інформаційного перевантаження більш хаотичний, ніж будь-коли. Найбільш вдало стан розуму метафорично можна порівняти з водою, яка адекватно реагує на будь-які зовнішні подразники і після цього повертається до свого нормального стану.

 

Стан доречної взаємодії – це результат, який досягається за допомогою методології GTD®, заснованої на принципі, що «ваш розум для того, щоб генерувати ідеї, а не зберігати їх».

 

Методологія представляє простий, але в той же час всеосяжний 5-кроковий процес, що дозволяє вам взяти під контроль своє життя:

 

  1. ЗБИРАННЯ

Зберіть все, що потребує ВАШОГО УВАГИ. Це можуть бути і фізичні речі, і електронна інформація, і ваші думки. Процес збирання відбувається постійно, в режимі 24х7х365

  1. ОБРОБКА

Визначте, ЩО ОЗНАЧАЄ кожен елемент, зібраний на першому кроці. Цей процес включає в себе прийняття рішення про те, що вимагає дій, а що ні, які наступні дії і який бажаний результат.

  1. ОРГАНІЗАЦІЯ

Помістіть оброблені елементи в групи, списки або категорії, де ЗНАЧЕННЯ ДОРІВНЮЄ МІСЦЕРОЗТАШУВАННЮ. Саме тут створюється надійна система для всіх речей у вашому житті.

  1. ОГЛЯД

Часто переглядайте. Переглядайте списки так часто, як потрібно, щоб визначити, що потрібно робити далі. Робіть щотижневий огляд, щоб очистити, оновити списки і звільнити свій розум.

  1. ВИКОНАННЯ

ПРОСТО РОБІТЬ. Вибирайте найбільш доречні дії в потрібний час. Методологія GTD® виділяє три основні моделі для визначення подальших дій: обмежуючі критерії, горизонти фокусу і потрійний аналіз повсякденної роботи.

 

Коли міжнародний бестселер «Як упорядкувати справи» був вперше опублікований більше 15 років тому, журнал TIME назвав його «кращою бізнес-книгою десятиліття». Методологія Getting Things Done® (GTD®) більше заснована на управлінні увагою, а не на техніках управління часом. Як говорить Девід Аллен: «Якщо ви не приділяєте належної уваги тому, що вимагає вашої уваги, в результаті ви приділите цьому більше вашої уваги, ніж воно того заслуговує».

 

Дана карта є адаптацією майнд-карти, складеної сертифікованим GTD® тренером з Індії Mehernosh Randeria

 

Також про методологію GTD® можете прочитати статтю Як навести лад у нескінченному потоці  завдань